top of page

MASSAGES

Klassieke (ontspannings) massage

Een prettige ontspannende massage van nek/rug/schouders , gehele achterkant of het totale lichaam (voorkant benen en armen). Een ontspanningsmassage voor lichaam en geest. Bij een massage van het gehele lichaam wordt er desgewenst afgesloten met een gezichts/hoofdmassage. Deze massage kan ook klachtgericht worden ingezet en in samenspraak zullen meerdere technieken kunnen worden ingezet, zo ook een combi. Te denken aan bindweefsel-, cupping-, gua sha-, bamboemassagetechnieken. 

 Lomi Lomi Nui massage

Een Hawaiaanse volledige lichaamsmassage die ontstaan is om harmonie en liefde samen te brengen en als een tempelritueel genezend werkt. Is uw harmonie uit balans, dan kunnen er blokkades ontstaan. O.a. door lange strijkingen zult u een prachtige massage ondergaan die energieblokkades zal opheffen en waarbij veel olie wordt gebruikt. Naast de handen worden de onderarmen op een ritmische wijze gebruikt. U zult merken dat spanningen uit uw lichaam zullen verdwijnen en de circulatie van de energiestroom weer zal gaan lopen. Lomi houdt in; drukken, kneden en wrijven, Lomi Lomi verdubbeld dat gevoel. Het staat ook voor "aanraken met fluwelen pootjes van een tevreden kat" of loving hands. Nui staat voor groot, uniek en belangrijk. U voelt zich dan ook na deze 90 minuten durende massage ontspannen, stressvrij en als herboren.

Indian Head massage

Ook wel Indiase Champissage massage genoemd, is een Ayurvedische hoofdmassage. Met lichte druk van handen en vingers wordt uw hoofd, nek, schouders, gezicht en armen gemasseerd en met lichte strijkingen als afwisseling. Het heeft een vitaliserende en zeer ontspannende werking in een korte tijd en kalmeert lichaam en geest. Erg prettig bij hoofdpijn- en stress gerelateerde klachten. Deze massage wordt op een stoel, met kleren aan gegeven. Een aangepaste versie liggend op de massagetafel is ook mogelijk.

Manuele lymfe drainage

Manuele lymfe drainage is gericht op vochtafvoer. Het lymfestelsel in ons lichaam heeft een reinigende functie. Met zachte, rustige technieken wordt de afvoer van (weefsel)vocht gestimuleerd. Afvalstoffen worden afgevoerd, het weefsel ontspant en de doorbloeding komt weer op gang. Deze vorm van massage kan bijdragen aan de goede werking van het lymfesysteem en waarbij meestal meerdere behandelingen nodig zijn. Deze massage is o.a. aan te raden voor de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes zodat na bijv. operaties of diepe verwondingen de afvoer van afvalstoffen hersteld kan worden. 

Stoelmassage

Stoelmassage is een uiterst effectieve manier om onder meer nek, schouders en rug en armen te masseren. Stoelmassage wordt uitgevoerd op een speciaal voor dit doel ontworpen stoel, terwijl de te masseren persoon de kleding aanhoudt. Een volledige behandeling duurt twintig minuten, waarbij het spier- en zenuwstelsel wordt gestimuleerd en de doorbloeding wordt bevorderd. De resultaten van een behandeling zijn zowel fysiek als psychisch opmerkelijk te noemen. Zowel particulier als voor bedrijven een korte massage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress.     

Bamboe tafelmassage

De bamboemassage bevordert de bloedcirculatie, afvoer van afvalstoffen en bestrijdt pijnlijke en vermoeide spieren. Tijdens de bamboe Massage wordt er, naast het gebruik van de handen, gewerkt met een bamboe stok . Het masseren met bamboe stokken, warme massage olie en etherische olie zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest.      

Holistisch Energetische Massage (H.E.M.)

Holistisch komt af van het Griekse "Holos" wat "geheel" betekent. Holistisch wil zeggen dat deze massage invloed heeft op je hele lichaam maar ook je geest, dus zowel fysiek als mentaal. Energetisch geeft aan dat deze massage blokkades in het lichaam opheft. H.E.M.is een totale lichaamsmassage met bewuste, liefdevolle en gewenste aanraking. Een massage gericht op bewustwording, welke tot inzicht en uiteindelijk heling kan leiden op fysiek, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau. Met de bewustwording kunnen we de signalen die ons lichaam ons geeft weer herkennen en/of aanvoelen.      

Voetreflex Massage

De al 4000 jaar bestaande Chinese voetmassage brengt het lichaam in balans en zorgt dat u vitaal en gezond blijft, helpt klachten te voorkomen en/of te verminderen. Het verschil met een westerse massage, is dat de Chinezen de reflexzones met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten combineren. Tijdens het masseren van de voeten, onderbeen en knie, wordt de doorbloeding en de lymfe geactiveerd waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven. Deze 45 minuten durende behandeling is een combinatie van Chinese en Indonesische voetmassage. Er wordt gemasseerd met de vingers, duimen, handen maar soms ook met een speciale massage stick om de afvoer nog beter te activeren. Optioneel kunt u kiezen om vooraf een ontspannend kruidenvoetbad te ontvangen.    

Zwangerschaps Massage

Zwanger zijn kan een zware periode worden, maar zeker ook een mooie bijzondere tijd. Het lichaam wordt zwaar belast en kan dus wel wat ontspanning gebruiken. Hormonen en spieren veranderen en uw lichaam maakt zich klaar voor de bevalling. Al deze natuurlijke veranderingen maken u sneller moe en kan o.a. rug/schouder/been klachten veroorzaken. Door toepassen van een milde massagevorm komt uw lichaam tot rust. Als het na verloop van tijd niet meer prettig is om op uw buik te liggen, dan zal de massage in zijligging en op de rug worden gegeven. Massage op een stoel is ook een prettige optie. Als u liever in uw eigen vertrouwde omgeving gemasseerd zou willen worden, dan is dat tegen een vergoeding mogelijk.  

Een optie om de vader/partner bij de massage te betrekken eveneens. Informeer naar de mogelijkheden voor een"pama" mammamassage workshop ! De partner kan dan de zwangere mamma masseren. U leert dan op een veilige manier pijnen te verlichten of spanningen te doen verminderen. Dit kan bij u thuis gegeven worden of in mijn praktijk. Zowel overdag als in de avonduren is mogelijk en zal maximaal 90 minuten in beslag nemen. Inclusief naslagwerk en een klein flesje olie.

Handreflex

Naast voetreflex is handreflex tevens een ontspannende en effictieve manier om diverse ongemakkelijkheden te behandelen. Te denken aan hoofdpijn, te kort aan vitaliteit, slapeloosheid etc.. Een laagdrempelige manier om toch een totaal gevoel van ontspanning te krijgen

Hoofdpijnmassage

Een effectieve tafelmassage waarbij nek, schouders en hoofd zal worden behandeld. Effectief bij diverse soorten hoofdpijn zoals spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn.

Faceliftmassage/pitjit muka*

Geen behoefte aan botox of een operatie? Een kuur van de faceliftmassage zal uw huid weer elastisch maken en uw huid doen stralen door gebruik van warme jadestenen, ijsbollen en cuppings.

Anti Stress Gezichts Massage

Een massage van decoletté, nek, schouders en gezicht met als afsluiting een hoofd(huid)massage. Goed voor de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen en is tevens zeer ontspannen. Dit verlaagd stress en verlicht (spannings)hoofdpijn en zorgt o.a. voor een betere energiedoorstroming.  

Babymassage

In drie privé sessies van ca 50 minuten leert u uw baby op een heerlijk ontspannen manier masseren en worden u alle technieken stapsgewijs aangeleerd. Uw baby raakt vertrouwd met het eigen lichaam en u leert met extra aandacht uw band te versterken. Uw baby wordt rustiger, u krijgt tips bij darmkrampjes, tandjes die doorkomen, onrustig zijn, slapeloosheid, lichaamstaal e.d.

Kindermassage

vanaf 2 jaar

Een vanaf 20 minuten durende ontspannende massage voor alle kinderen maar vooral voor kinderen met óf last hebben van o.a.:

  • rusteloosheid
  • hyperactiviteit
  • groeipijnen of juist niet goed groeien
  • vaak ziek of verkouden zijn
  • niet goed kunnen inslapen of juist doorslapen
  • last hebben van hoofdpijnen
  • RSI (spelcomputers!!)
  • PDD-NOS, Nieuwetijdskinderen, ADHD

De masssage kan ook aangeleerd worden aan de ouders/verzorgers zodat deze ook thuis gegeven kan worden.

Een uitgebreid intakegesprek zal alvorens afgenomen worden

Guasha


Gua sha, betekend letterlijk het schrapen van ophopingen (ziekten/gestagneerde energie). Het schrapen met een (bijvoorbeeld) platte gepolijste jadesteen op de huid, zorgt voor uitstroming van het bloed vanuit de perifere haarvaten. Deze eventuele bloeduitstortingen die ontstaan varieert van kleur. Hoe meer stagnatie in het lijf zit hoe donkerder de plek kan zijn.  Alhoewel het er pijnlijk uitziet is dit het niet en de kleur verdwijnt (afhankelijk of de ziekte chronisch is of niet) binnen 2 tot 7 dagen.


PITJIT"S/Indonesische massages

De Indonesische pitjit kenmerkt zich door stevige snelle bewegingen. Uiteraard is de stevigheid aan te passen indien u dat wenst.

Pitjit

Een vitaliserende tafelmassage waarbij uw totale lichaam wordt gemasseerd.

Pitjit Belakang

Een prettige stevige rug/nekmassage welke zowel op de stoel als op de massagetafel ontvangen kan worden.

Pitjit kepala

Een ontspannende maar tevens vitaliserende massage waarbij gezicht, hoofd, nek en schouders behandeld worden zonder olie. Zeer prettig bij hoofdpijn.

Pitjit Muka*

bottom of page